Soluție Virtual Desktop (web, rdp sau proxy)

Ne îndreptăm către o lume a virtualizării în care nu numai serverele, ci și desktop-urile vor funcționa în cloud. Astfel se va realiza eliberarea completă a utilizatorului de constrângerile echipamentelor și ale mediului de lucru. Soluția Vcenter Virtual Desktop permite accesul de oriunde și oricum, utilizând orice tip de dispozitiv – chiar și telefonul mobil.Vcenter oferă trei tipuri de soluții Virtual Desktop: soluția standard – Vcenter Web Desktop, soluția utilă celor ce migrează spre cloud – Vcenter RDP Virtual Desktop și soluția hibridă Vcenter Proxy Virtual Desktop

Tipuri de Virtual Desktop

RDP Virtual Desktop (Remote)

RDP Virtual Desktop este o variantă utilă celor care au nevoie de o perioadă de acomodare atunci când trec de la vechea la noua modalitate lucru bazată pe Virtual Desktop. Vechiul desktop (cu toate configuratiile și datele sale) poate fi “mutat” prin virtualizare în Cloud și poate fi disponibil folosind aplicații de remote desktop. Acest lucru permite o tranziție ușoară (uneori insesizabilă pentru utilizatorul final) către cloud. Utilizatorul va avea cel puțin aceeași experiență (conectare, capacitate, tip de răspuns, interfață, aplicații) – fiindcă își va folosi de fapt propriul desktop “virtualizat” –  beneficiând în schimb de toate avantajele virtualizării.

Web Virtual Desktop

O variantă simplificată și utilă celor ce utilizează un set standard restrâns de aplicații este Web Virtual Desktop. Acesta este un spațiu de lucru virtual – accesibil folosind browserul web (disponibil pe orice tip de dispozitiv) – în care se regăsesc o serie de aplicații utile: editoare de text, tabele, foi de calcul, email, editoare de imagini, programe de management proiecte, chat etc. Interfața este modernă, intuitivă și customizabilă, oferind un confort deosebit pentru lucrul la distanță sau pe teren. 

Proxy Virtual Desktop

Proxy Virtual Desktop este o variantă hibrid ce combină avantajele soluției desktop Web cu soluția de Desktop Remote. Utilizatorii vor folosi browserul preferat pentru a vizualiza și interacționa cu Desktop-ul Virtual, ceea ce va ușura procedura de acces și va înlătura problemele ce pot apărea din pricina accesului limitat (lărgime de bandă, diferite restricții) la Internet.  

 

Caracteristici/Beneficii

Eficientizarea Costurilor 

Din punct de vedere al cheltuielilor operaţionale, costurile şi efortul de administrare, de mentenanţă şi suport scad substanţial odată cu mutarea flotei de desktop-uri a companiei în Cloud. Mai mult, înnoirea permanentă a parcului de computere nu mai este necesară. 

Beneficiile financiare rezultate din orientarea către aceste servicii sunt semnificative, procentul de reducere a cheltuielilor ridicându-se la aproximativ 50% comparativ cu infrastructura obișnuită bazată pe staţii de lucru. Resursele economisite pot fi astfel fi redistribuite către alte departamente din cadrul companiei sau reinvestite.

Siguranță

Provocările cauzate de lucrul de acasă în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea informațiilor (acces nesigur pe Internet, echipamente nesupravegheate ce conțin informații, etc.) pot fi rezolvate cu ajutorul soluțiilor Virtual Desktop. Toate datele sunt găzduite în Cloud-ul nostru în aceleași condiții de siguranță oferite și pentru infrastructurile de servere, iar procesarea lor se realizează în totalitate în interiorul Cloud-ului în insule protejate atât la nivel logic, cât și la nivel fizic. Stațiile de pe care se accesează Desktop-urile Virtuale sunt doar “ferestre” către un spațiu virtual de lucru pe care un utilizator le poate deschide de oriunde și care nu depind decât de conexiunea la Internet.